Skip to main content

Waarom een coach of mentor

Als ondernemer heb ik het gemist om een ‘wijze man of vrouw’ naast me te hebben die weet wat de uitdagingen zijn in de opbouw van een bedrijf en waar je tegen aan loopt, persoonlijk en zakelijk. Iemand met een luisterend oor, waar je je groei en successen aan kunt vertellen, én waar je tegenslagen en twijfels bij kwijt kunt. Je kan niet alles kwijt bij collega’s, vrienden of familie. Iemand die begrijpt dat omzet halen, financiële druk, uren maken en de overall verantwoordelijkheid spanning geeft, wat natuurlijk ook invloed heeft op je partner, je gezin. En gedachten over ‘ben ik er wel voldoende voor mijn partner en/of kinderen?’, ‘begrijpen mijn vrienden dat ik niet op hun verjaardag kom of mijn moeder dat ik weer de telefoon niet oppak’. En twijfels zoals ‘ben ik wel in staat dit te doen’, ’wie ben ik om leiding te geven aan anderen en de koers te bepalen’ en ‘wat als ik de lange termijn gevolgen van mijn beslissingen niet kan overzien?’. Deze wezenlijke vragen gaan we onderzoeken en zo rust brengen in je hoofd en je lijf.

Hartebeest
hartebeest.nu

Onder de naam Hartebeest werk ik samen met Kristel Beltman. Kristel is al meer dan 20 jaar actief als trainer in het bedrijfsleven (eigenaar Quo tendis).

Kristel en ik ontwikkelingen samen trainingen waarbij we haar kennis van het trainen van teams combineren met mijn ervaring van het opbouwen en werken in en met teams in ondernemingen. Een gezamenlijke passie is het facilitaten van trails; dit doen we meerdere malen per jaar in Nederland, Duitsland en/of Zuid-Afrika.

Training teams 

Kristel en ik geven bedrijfstrainingen, trajecten van 8 maanden, 4 blokken van 2 dagen, voor verdieping in persoonlijk en professioneel ondernemers- en leiderschap. Dit doen we voor (management)teams van bedrijven, maar ook individuele leidinggevenden, die zichzelf willen uitdagen en willen groeien. Een groep bestaat uit 10 personen.

Team dagen in de natuur

Een dag op de hei? Dat klinkt bekend. Kristel en ik nemen teams mee de Nederlandse natuur in, maar dan zonder agenda of actiepunten.
8, 24 of 48 uur. We wandelen, soms in stilte, leren elkaar (beter) kennen, voeren gesprekken rond het kampvuur, reflecteren op onszelf en op het team. Een andere omgeving, offline, met aandacht voor elkaar. De ervaring leert dat de dag erna de gesprekken bij het koffiezetapparaat anders zijn. Teamleden weten elkaar op de werkvloer beter te vinden en hebben samen meer slagkracht. Een groep bestaat uit 6-24 personen met 2 facilitators.

Wilderness trails

Wil je op een andere wijze verdieping, reflectie en avontuur? Kristel en ik gaan van 15 t/m 22 juni 2024 met een groep van 6 deelnemers, begeleid door twee zeer ervaren wildguides, een week op een wildernesstrail in het wildpark Hluhluwe-iMfolozi in Zuid-Afrika. Een geweldig avontuur, waar je naast olifanten ook jezelf tegenkomt. De rust in en het contact met de natuur brengt je bij jezelf. De oerkracht die je daar ontdekt, draag je een leven lang bij je

Trails

2024 Voor jongeren: 24-uur op de Veluwe

24-uurs_Veluwe

Op 9 en 10 februari 2024 verblijven in een fijne ‘hut’ op de hei van Landgoed Welna, waar we slapen, opwarmen bij de houtkachel en eten. Zo lekker, wandelen in de natuur, zijn een leuke groep jongeren, Ian die rust belichaamt en gesprekken bij het kampvuur. Na deze dag keer je versterkt terug naar de bewoonde wereld.

2023 Voor jongeren: Jordan trail – Signature dish

2023-Trail-Jordanie-Signature-dish

  • Door het zelf opbouwen van (internationale) bedrijven kan ik meedenken over de ontwikkeling van je onderneming, teams, structuur etc.
  • Wanneer voel jij je ‘oer’? De reflectie van de natuur en de wilderness zet je in je kracht, als niets anders.
  • Hoe klinkt een ontwikkeltraject (8 maanden, 8-10 peers) waar ingezet wordt op maximale persoonlijke en professionele groei?
  • Een aantal gerichte gesprekken kunnen voldoende zijn om weer met vertrouwen, vernieuwde energie en heldere koers verder te gaan.